Mønstringsrenn på Lygna

Postet av Ål Skiskytterlag den 17. Des 2018

Mari 3 plass på Sprintdistansen

Juniorene gikk Mønstringsrenn på Lygna i helga. Rennene er tellende for uttak til junior VM. For de eldste juniorene var dette også første renn i Norgescupen.

Mari T (K18) fikk til et strålende renn på søndagens Sprint. Med 8 treff så holdt det til 3 plass. På Normaldistansen dagen før ble Mari nummer 9. Vilde i samme klasse gikk kun på søndag, men det ble for mange bom til å hevde seg på resultatlistene.

Det ble også litt for mange bom på klubbens eldste junior Stina (K20-21) denne helga. Hun ble nummer 30 på Normal og nummer 21 på Sprinten.

Mari LK (K19) fikk til 2 jevne løp på Lygna. Hun ble nummer 9 på Normaldistansen og nummer 7 på Sprinten med 9 treff.

Første års junior Gaute (G17) imponerte stort i sporet på Lygna. Tross litt for mange bom så fikk han til gode plasseringer. Nummer 11 på Normal og en strålende 5 plass på Sprinten med 6 treff.

Sigrid (K17) ble nummer 12 på lørdag og nummer 8 på søndagens Sprint.

Vi ønsker juniorene en velfortjent juleferie, før det braker løs med Norgescup på Liatoppen like over nyttår.
Sp1 Cup på Simostranda

Postet av Ål Skiskytterlag den 10. Des 2018


Gunhild og Andrea J15Det ble full klaff for Gunhild (J15)  i Sp1 Cup på Simostranda i helga. Hun vant begge rennene med feilfri skyting begge dager. En utrolig prestasjon. Vi GRATULERER ! Klubbvenninne Andrea ble nummer 2 i samme klasse på lørdag. I samme klasse fikk Tuva til  2 gode løp med 4 plass begge dager og Tonje ble nummer 6 på lørdagens Normal.

I jenteklassen 16 år ble det også mange gode prestasjoner på utøverne fra Ål Skiskytterlag. Gro ble nummer 2 og Marie ble nummer 3 på Normaldistansen. Ida ble nummer 5.

Guttene fikk også til gode løp på Simostranda. Narve (G15) ble nummer 2 på søndagens Sprint og Tord (G14) fikk til et bra løp med en 5 plass.

Olivia (J14) ble nummer 4 og Ane (J13) ble nummer 6 på Normaldistansen

Resultater: Normal    Sprint

 
Mye Ål på pallen i J15 og J16 på Normaldistansen.

J15 Gunhild 1 plass og Andrea 2 plass

J16 Gro 2 plass og Marie 3 plas

Gro i fint kliv i løypene på Simostranda

Tord og Tonje

Fint driv i løypene på Simostranda


SESONGÅPNING PÅ GEILO

Postet av Ål Skiskytterlag den 4. Des 2018

1 plass til Tord (G14) på fellesstarten

Det ble en flott start på sesongen for Tord (G14) som gikk inn til seier på søndagens fellesstart på Geilo. Vi Gratulerer ! Endelig var sesongen igang for aldersbestemte klasser og klubben stilte med 30 forventningsfulle utøvere. Det ble gått Sprint på lørdag og fellesstarter på søndag.

Det var flere utøvere fra Ål SSL som klarte pallplassering denne helga:
På lørdagens sprint ble det 2 plass til Ida (J16) og på søndagens fellesstart ble det 2 plass til søster Guro (J13) og 3 plass til Gro (J16).

Det ble mange flotte prestasjoner i løpet av helga:
Narve (G15) med 4 plass på Sprinten
Ida og Gro (J16) fikk til gode løp begge dager med pallplassering og 6 plass på fellesstart og sprint
Gunhild (J15) fkk også til 2 gode løp på Geilo, med 4 plass (sprint) og 6 plass (fellesstart)
Ane (J13) med 2 gode løp og 6 plass begge dager
Åmund (G12) med en flott 6 plass på fellesstarten

Juniorene fikk også til flere gode løp:
Mari (K19) med 4 plass og Mari (K18) med 5 plass på søndagens fellesstart
Sigrid (K17) med 2 gode løp og 6 plass på sprint og 5 plass på fellesstart
Gaute med 7 plass på fellesstarten i en stor gutteklasse med over 30 utøvere til start

Av Nybegynnerne var det Sindre Arnegard som klarte 10 treff begge dager. En flott prestasjon.

Resultater Sprint                Resultater Fellesstart

Ida (J16) 2 plass på Sprinten

Guro (J13) 2 plass på fellesstart

Torjus (G14) i farta

Tord (G14) leder an i løypa

Gaute (M17) hadde god fart i sporet på Geilo

Guri og Olivia (J14) fikk sine premier

Gunhild (J15) og Ida (J16) var fornøyd med åpningsrennene på Geilo

Guro, Elin, Iselin, Angelika, Ane og Kristin slapper av i kantina etter løp

Mari LK (K19) er klar for Sprinten

Mari T (K18) ut fra start på SprintenNM Rulleskiskyting på Gautefall

Postet av Ål Skiskytterlag den 24. Sep 2018

Det ble NM bronsjemedalje til Mari (K19) på søndagens fellesstart. Vi Gratulerer !                    

NM Rulleskiskyting ble arrangert på Gautefall stadion i Drangedal i helga. Fra klubben deltok 3 juniorjenter. På programmet sto Sprint på lørdag og Fellesstart på søndag. Det var flotte forhold med sol fra skyfri himmel på Gautefall, men noe utfordrende vindforhold på standplass.

Mari LK (K19) sikret seg NM bronsjemedalje på søndagens fellesstart med skyteresultat 1-2-1-1. På Sprinten dagen før ble hun nummer 10 med 6 treff.

Stina (K20-21) fikk til to gode løp på Gautefall og var nær medalje begge dager. På Sprinten ble hun nummer 4 med skyteresultat 2-1 og på Fellesstarten ble hun nummer 5 (0-1-1-3). 

Mari T (K18) gjorde sitt beste løp på Fellesstarten med en 6 plass (2-2-4-2) På Sprinten ble hun nummer 14.

Stina var strålende fornøyd med løpene på Gautefall

Mari og Mari koste seg under flotte forhold på Gautefall stadion. Her etter at de begge hadde fullført fellesstarten på søndag. Mart T med en fin 6 plass og Mari LK med 3 plass og NM medalje.

Juniorjentene i fint driv i løypene på Gautefall.

StinaMari LKMari T


KLUBB BEKLEDNING ÅL SKISKYTTERLAG

Postet av Ål Skiskytterlag den 10. Sep 2018


Nettbutikk for bestilling av bekledning til klubbpriser er nå åpen og stenger 23.09.2018. Bestillinger blir levert Intersport Ål ca. 6 uker etter stengedato for bestilling. Trykk så på Teamshop og skriv inn brukernavn.

NETTSIDE for bestilling.

Så er du igang..........KLUBBSAMLING PÅ VOSS

Postet av Ål Skiskytterlag den 10. Sep 2018

Fornøyd gjeng etter avsluttet klubbsamling på Voss

Det ble en flott klubbsamling på Voss for 26 utøvere og 17 foreldre. Det ble en aktiv og sosial helg, med innlagt besøk på Peppez Pizza på lørdag kveld. Utøverne ble delt inn i 3 treningsgrupper etter alder og det ble gjennomført 4 økter. Variert treningsopplegg med både testrenn og skytetester. 

Det var overnattingsplass til alle på dette flotte bygget som ligger like ved standplass.Tore Bøygard valgt inn i IBU styret

Postet av Ål Skiskytterlag den 9. Sep 2018

Foto: HallingdølenFoto: Hallingdølen

Mangeårig klubbmedlem Tore Bøygard ble på IBU kongressen i Kroatia i helga valgt inn til fast styreplass i det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) for 4 år. Tore var lansert som kandidat til vervet fra Norge. 

Tore har gjennom mange år lagt ned en stor innsats for skiskyttersporten på mange områder, både på klubbnivå og som president i Norges Skiskytterforbund i 10 år.  

Ål Skiskytterlag gratulerer med styrevervet i IBU og vi ønsker Tore lykke til videre med nye og viktige oppgaver for skiskyttersporten. RETNINGSLINJER FOR PUBLISERING AV BILDER

Postet av Ål Skiskytterlag den 22. Aug 2018

Ål Skiskytterlag har vedtatt å følge Norges Idrettsforbunds retningslinjer for publisering av bilder. Hovedregelen er at det alltid skal innhentes samtykke fra alle som lett kan identifiseres på bildene før de publiseres. Dette gjelder også i lukkede grupper på nettet. Dersom utøver er under 15 år må samtykke hentes inn av barnet selv og foresatte.

Vedlagt idrettsforbundets retningslinjer og samtykkeerklæring (erklæring ligger også under menypunkt SKJEMA på hjemmesiden).

Vi ber om at alle utøvere i klubben fyller ut samtykkeerklæringen og returnerer i undertegnet stand til styremedlem@aalskiskytterlag.no innen samlingsstart på Voss 7. september 2018.

Det blir også en kort orientering om retningslinjer for publisering av bilder på samlingen.HØSTDUGNAD PÅ LIATOPPEN

Postet av Ål Skiskytterlag den 21. Aug 2018

Det er tid for dugnadsjobbing på Liatoppen. De to første dagene er det vedlikehold av uteområde. Ta med ryddesag/kantklipper om du har. Ellers er det generelt vedlikehald, med beising,rydding og litt bygging. 

Dugnad liatoppen.docx

Dersom du ikke kan møte den dagen du er sett opp på dugnad, må du selv bytte med en annen.Klubbsamling på Voss 7-9. September 2018

Postet av Ål Skiskytterlag den 13. Aug 2018

Ål Skiskytterlag inviterer til klubbsamling på Voss 7-9 september for utøvere og foreldre. Her er det hus på stadion der alle får plass, og det er flott rulleskiløype rett utanfor døra.

Treningssamlingen er gratis for utøverne, med unntak av Peppez Pizza på lørdag. Foreldre må betale egenandel. Detaljert treningsprogram vil bli sendt ut i etterkant.

Håper på bra oppslutning og at vi får en sosial og utbytterik samling på Voss !

Meld dere på innen 26.08 til kasserar@aalskiskytterlag.no 
BLINK festival i Sandnes

Postet av Ål Skiskytterlag den 4. Aug 2018

Blink festivalen i Sandnes ble arrangert i helga. Tre utøvere fra klubben deltok på festivalen. På fredag ble det gått prolog og kvalifiseringsrenn til lørdagens finaler i fellesstart. Alle klarte å kvalifisere seg til lørdagens finalerenn. Slik gikk det i finalerennene:

I Jenter 15 år ble det gode plasseringer til Andrea som ble nummer 4 og til Tonje som ble nummer 5. Begge hadde 4 bom. Godkjent gjennomførte løp av jentene som deltok på sin første BLINK festival.

Mari (K19) fikk også til et bra finaleløp og ble nummer 4 i sin klasse med totalt 3 bom.

 

Blide jenter fra Ål SSL på BLINK festival i Sandnes

Mari i målområdet etter gjennomført løp på BLINK


Midt i Drammen Rulleskiskytterfestival

Postet av Ål Skiskytterlag den 11. Jun 2018

For første gang ble det arrangert rulleskiskytterfestival midt i Drammen by, og standplass var rigget opp på Bragernes Torg. Flere utøvere fra klubbens hadde tatt turen til Drammen, hvor det ble gått kvalifiseringsrenn og finaler på lørdag i aldersbestemte klasser.

8 utøvere fra Ål SSL stilte til start, hvorav 5 klarte å ta seg videre til finalene. Finalerennene ble arrangert som fellesstarter med 8 utøvere i hvert finaleheat. Slik gikk det med finaledeltakerne:

Alle jentene i 16 års  klassen klarte å kvalifisere seg til finalen. Beste plassering fikk Ida med en flott 3 plass GRATULERER ! Også gode plasseringer til Gro med en 4 plass og Marie med en 6 plass.

Tonje (J15) fikk gå finalerenn og ble nummer 6 i sitt heat.

Mari T (K18-19) kvalifiserte seg til finalen og ble nummer 8. Hun hadde et fall like etter start og fikk skubba seg på asfalten.

Søstrene Lappegard, Ida og Marie, i fint driv i løypene i Drammen

Mari T fullførte med stil tross fall. Narve (G15) var sekunder unna kvalifisering til finalerennetSommeravslutning og offisiell åpning av rulleskiløypa

Postet av Ål Skiskytterlag den 8. Jun 2018

Mange ville ta en prøvetur i den nye rulleskiløypa på Liatoppen når Ål Skiskytterlag hadde sommeravslutning samtidig med at rulleskiløypa ble offisielt åpnet.

Ordfører Solveig Vestenfor klypte snora for rulleskiløypa på Liatoppen Skisenter og slapp ivrige utøvere og mosjonister ut i løypa. Etter mye arbeid stod endelig løypa ferdig til bruk. Nærmere  100 personer hadde møtt opp for å være med på åpninga. Ordfører Vestenfor ønskte Liatoppen Skisenter og eierlagene lykke til med ei trafikksikker treningsløype for alle som vil gå på rulleski.

Det har kosta litt over kr 2,8 mill. å bygge løypa, og det var under kostnadsoverslaget. Liatoppen Skisenter er svært takknemlig for at Sparebankstiftelsen, Ål Kommune, tippemidler og Skiskytterforbundet/Skiforbundet har vært med å finansiert løypa.

Kåre Hagen har vært Liatoppen sin mann under byggingen, og vi har nå fått ei rulleskiløype som vil holde i mange år.

Ål Skiskytterlag hadde samme kveld også sommeravslutning med litt dugnadsarbeid og premieutdeling fra klubbmesterskapet i vinter. Her er noen stemingsbilder fra kvelden:

Ordfører Solveig Vestenfor klipte snora
Viktige bidragsytere til rulleskiløypa på Liatoppen

Mange ville teste rulleskiløypa på Liatoppen

Det ble også tid til plukking av tomhylser og våpenpuss

         Hederspris til Hagen og Tveito

Postet av Ål Skiskytterlag den 6. Jun 2018

Det ble hederspris til Kåre Hagen og Svein Åsmund Tveito på tinget til Norges Skiskytterforbund i helga. 

De fikk begge en velfortjent pris og har vært ildsjeler og dugnadsbaser under utbygginga på Liatoppen Skisenter gjennom en mannsalder. Hagen og Tveito har vært sentrale i det meste som har skjedd, både sportslig og arenamessig, helt frå Liatoppen var en liten treningsarena, til en topp moderne ski- og skiskyttararena slik den fremstår i dag.

Under middagen på skiskyttertinget lørdag ble Kåre og Svein Åsmund hedra for storinnsatsen de har lagt ned på Liatoppen og fikk skiskytterforbundet sin standardpris. Det er en hederspris som går til kretser, klubbar og enkeltpersonar som har gjort en fremstående innsats for å fremme skiskyttersporten  gjennom mange år. 

Ål skiskytterlag gratulerer begge våre ildsjeler med velfortjent hederspris.Sommeravslutning, dugnad og klubbsamling

Postet av Ål Skiskytterlag den 7. Mai 2018

Det blir sommeravslutning med dugnad på Liatoppen mandag 4 juni kl. 17:00 - 21:00

Vi prøver en kombinert kveld med både dugnad og sommeravslutning. Vi starter kl. 17:00 med litt grillmat, så blir det dugnadsinnsats fra kl. 18:00 med pussing av våpen og plukking av tomhylser. Vi avslutter kvelden med oppsummering av sesongen og premieutdeling fra klubbmesterskapet kl. 20:00. Kaffe, kaker og is. Velkommen til alle !


Vi minner også om vår årlige klubbsamling på Voss helga 7-9 september 2018, slik at dere allerede nå kan holde av denne datoen. Program og påmelding til samlingen blir sendt ut senere.

Liatoppen Skiskytterfestival

Postet av Ål Skiskytterlag den 16. Apr 2018

12 års jentene koste seg på Liatoppen

Det ble en flott dag på Liatoppen på søndag. På programmet var det Normaldistanser for 11 og 12 åringene, mens det var Fellesstarter for årsklasse 13 år og eldre. Det ble mange gode prestasjoner på standplass og i løypa av klubbens utøvere.

To av jentene klarte pallplassering på sesongens siste renn på Liatoppen. Det var Gro (J15) som ble nummer 2 og Gunhild (J14) som ble nummer 3. Gratulerer til begge med flotte løp !

Av jentene i de minste årsklassene utmerket Guro (J12) seg med en flott 9 plass på søndag. Guro viste meget god skyting gjennom hele mesterskapet og traff på alle sine skytinger. I gutter 13 år gjorde Tord og Torjus meget gode løp på deres første fellesstart på Liatoppen. Tord ble nummer 4 og Torjus ble nummer 10.

Lørdagens klassevinner på Sprinten, Andra (J14) ble nummer 15 på søndagens fellesstart. Samme plasseringer fikk også Sigrid (J16) på hennes siste renn på Liatoppen Skiskytterfestival.


Gro (J15) og Gunhild (J14) gjorde begge gode løp på Liatoppen og kom på pallen på søndag

Kristin og Guri (J13) gikk sin første Fellesstart. Utøvere fra Ål SSL bidro på premieutdelingen sammen med Ole Einar og TarjaiAndrea vant Sprinten på Liatoppen

Postet av Ål Skiskytterlag den 15. Apr 2018

Andrea ble sittende i ledestolen og vant lørdagens Sprint.

Det ble Andreas dag på Liatoppen på lørdag. Med 9 treff så vant hun Sprinten i klasse jenter 14 år. Vi GRATULERER med seier og et strålende løp. Klubbvenninne Gunhild gjorde også et bra løp og gikk inn til en flott 5 plass i samme klasse.

På lørdagens rennøvelser var det 31 utøvere fra Ål Skiskytterlag som stilte til start og de var representert i de aller fleste klasser. Mange utøvere fra klubben gjorde gode løp på lørdag. Noen få klarte å komme høyt oppe på resultatlistene, som Tord (G13) med en 11 plass og Gro (J15) med en flott 4 plass. Også gode plasseringer for Guro og Elin i 12 års klassen, med 16 og 18 plass.

Av Nybegynnerne så var det Iselin og Ingunn som klarte 10 treff på lørdag.

Søndag avsluttes Liatoppen Skiskytterfestival med Fellesstarter, og vi ønsker alle utøverne lykke til med avslutningsrennet !

Stafettseier til jentene

Postet av Ål Skiskytterlag den 13. Apr 2018


StafettGull til Ida, Gro og Marie


Det ble en strålende start på Liatoppen Skiskytterfestival for stafettlaget til Ål Skiskytterlag i klasse J13-16 år. Gro, Ida og Marie gikk for Ål sitt første lag, og som i fjor så ble det stafettseier til klubben. Larsen-statuetten blir med det værende i klubben. Vi GRATULERER !

I strålende vær og flotte forhold så var det mange utøvere fra klubben som var i aksjon på dagens stafetter og Normaldistanser for nybegynnerne. Klubben stilte med i alt 8 stafettlag i ulike klasser.

I klasse J13-16 stilte klubben med ialt 3 stafettlag. Det ble også en flott plassering til klubbens andrelag, hvor Andrea, Sigrid og Gunhild gikk inn til en 10 plass. Tredjelaget ble nummer 37 og her gikk Olivia, Kristin og Guri.

I gutteklassen 13-16 år stilte klubben med 2 lag. Andrelaget med Peder, Torjus og Eskil ble nummer 36, og førstelaget med Tord, Gaute og Narve ble nummer 37 i en stor klasse med 66 startende lag.

I den minste jenteklassen 11-12 år ble det også gode plasseringer. På førstelaget gikk Ane, Guro og Elin som ble nummer 7 og andrelaget med Angelica, Mari og Mia ble nummer 13. I mixklassen 11-12 år stilte Eivind, Kristin og Åmund som gikk inn til en 13 plass av ialt 26 startende lag.

Nybegynnerne gikk Normaldistanse på fredag. Her stilte klubben med 5 utøvere, Sindre Arnegard, Brede RoløkkenTretterud, Iselin Lappegard, Ingunn Thoen og Jori Bergstrøm Vestli. God innsats av alle og Ingunn og Jori klarte begge 10 treff. 

Vi ønsker alle utøverne lykke til med resten av løpsprogrammet på Liatoppen SkiskytterfestivalSesongavslutning for juniorene

Postet av Ål Skiskytterlag den 9. Apr 2018

Det var Vingrom IL som sto som arrangør av Senior NM og finaler i JuniorCup, som ble avholdt på Birkebeiner Skiskytterstadion på Lillehammer. Noen av våre juniorer gikk også NM øvelser for senior. Slik gikk det med våre 5 juniorutøvere på sesongens siste skiskytterrenn.

Stina (K20-.21) startet på torsdag med å gå NM stafett for Buskerud sitt seniorlag, sammen med Åsne Skrede fra Geilo og Mari Wetterhus fra Svene. Stina gikk en god 2 etappe og laget gikk inn til en flott 4 plass.

På fredag ble det arrangert NM Sprint for senior, og 3 av våre juniorløpere deltok på kvinnenens Sprintøvelse, Stina (k20-21), Mari (K18-19) og Mari (K17). Det ble tøff konkurranse og litt for mange bom på juniorene til å hevde seg på resultatlistene blant Norges beste skiskyttere. Men våre unge håpefulle tok meg seg nyttig lærdom og erfaring fra mesterskapet.

Juniorfinalene ble arrangert på lørdag (K17) og søndag (K20-21). I K17 deltok Vilde og Mari. De fikk begge litt for mange bom og ble nr 11 og 13 av 20 forhåndskvalifiserte finaledeltakere. I cupsammendraget ble Mari nummer 12 og Vilde nummer 15. Stina (K20-21) gikk finale på søndag og ble nr 11 (0-1-2-1) av 15 kvalifiserte finaledeltakere. I Cupsammendraget ble Stina nummer 10.

Mari (K18) prøvde seg også på NM øvelsen Fellesstart Senior på søndag. Halvveis i løpet lå hun  bra an etter fullt hus på de to første liggende seriene. På stående seriene ble det noen bom og Mari ble til slutt nummer 36 med skyteresultat (0-0-2-2). Mari ble nummer 34 i NorgesCupen for junior i sammenslått klasse K18-19. 

Halvor (M19) gikk kun et utsatt siste Sprint juniorcuprenn på torsdag. Brukbar skyting (1-1) men ingen plassering høyt oppe på listene. Det ble ingen juniorfinale på Halvor, som ble nummer 39 i sammendraget i Norgescupen.

Komplette resultater fra mesterskapet kan du se HER


Vi takker våre juniorer for god innsats gjennom sesongen og håper å se de på startstreken til neste sesong.

Stina gikk en god etappe for Buskerud som ble nummer 4 i NM Stafett
Vilde og Mari i finalerennet for juniorcup K17

 

Mari gikk NM senior Sprint og Fellesstart på Lillehammer
Halvor avslutta sesongen med Sprintløp på Lillehammer


2 plass i TRY Stafetten til jentene

Postet av Ål Skiskytterlag den 22. Mar 2018


Fornøyde jenter etter Try Stafetten i Holmenkollen

Det ble en flott plassering til jentene i Try Stafetten, som ble arrangert i Holmenkollen onsdag kveld. I klassen J13-14 år stilte i alt 17 lag, og vi GRATULERER Tonje, Gunhild og Andra med 2 plass i sin klasse.

Ål Skiskyttarlag lag 33:04,3

1 Tonje Tveito 11:23 (1-0) 

2 Gunhild Tørhaug Oleivsgard 10:20 (0-0)

3 Andrea Hagen Hallingstad 11:20 (0-0)Young Star i Holmenkollen

Postet av Ål Skiskytterlag den 18. Mar 2018

Young Star jenter Gro og Ida

Gro fikk til bra skyting i Holmenkollen med 9 treff og en flott 12 plass. Det ble 6 treff på Ida og en 23 plass. Flott innsats av begge våre utøvere i sterk konkurranse blandt landets beste skiskyttere i 15-16 års klassen. Rennet gikk i opptak på NRK på søndag kl 08:45.

Gro og Ida ble tatt ut til YongStar 2018 som ble arrangert i Holmenkollen på lørdag 18.03. I alt 30 utøvere i jenteklassen (15-16 år) er kvalifisert til å gå rennet. Region Øst var tildelt 17 jenteplasser, og beste 4 av 6 kvalifiseringsrenn er tellende. I region Øst var kvalifiseringsrenn; Kvalfossprinten, LM Øst og Hovedlandsrennet (HL). 

Resultater jenter

Gro og Ida i Holmenkollen etter årets Young Star renn


JuniorCup og NM på Voss

Postet av Ål Skiskytterlag den 12. Mar 2018

2 plass til Mari på Sprintdistansen


Juniorene gikk Cup og NM distanser på Voss i helga. Dette var siste juniorcup for sesongen, før finalerennene som avsluttes på Lillehammer i starten av april. Samtidig ble NM øvelser i Normal og Mix Stafett avviklet.

Mari (K17) fikk til et kononløp på lørdagens Sprint. Tross 2 bom på siste stående gikk hun inn til sesongbeste og 2 plass. Vi Gratulerer !. På NM Normal ble det 22 plass til Mari. Vilde i samme klasse ble nummer 20 på Normal og nummer 21 på Sprintdistansen. Begge jentene er kvalifisert til å gå finalerenn på Lillehammer

De andre juniorløperne fra klubben gjorde sine beste løp på NM øvelsen. Mari (K18) ble nummer 15. Vilde (K19) deltok på sitt første juniorcuprenn for sesongen og ble nummer 17.

Stina (K20-21) ble nummer 13 på NM øvelsen. Hun gjorde også en bra Sprint og ble nummer 12. Stina skal gå finalerennet på Lillehammer

Halvor gikk et av sine beste løp for sesongen under NM Normal. Med skyteresultat 0-0-1-1 ble han nummer 16.

Siste konkurransedag ble det arrangert NM Mix Stafett i klassene 17-18 år, 17-21 år og 17-Senior. Ingen av klubbens juniorer gikk på lag som hevdet seg høyt oppe på resultatlistene. Beste plassering fikk Stina med en 10 plass, som gikk for Buskerud sitt 2 lag i klassen 17-Senior.

Resultater NM NormalSprint - NM mix Stafett


Trøkk i frasparket. Mari (K17) ble nr 2 på Sprinten

 

Mari (K18) i farta i løypene på Voss
God stemning på Voss stadion
Sp1 Cup på Liatoppen og KM Stafett

Postet av Ål Skiskytterlag den 12. Mar 2018

KM Stafett J13-16 år. Bare Ål SSL

Sesongens siste renn i Sparebank 1 Cupen ble arrangert på Liatoppen i helga. På lørdag var det KM Stafett. Nybegynnerne gikk Normal. På søndag var det Sprintdistanse for alle.

På stafetten ble det mange KM medaljer til Ål Skiskytterlag på hjemmebane. I J13-16 var det kun Ål som stilte lag, og alle KM medaljer gikk til 3 stafettlag fra klubben.

KM Gull til lag 1, Marie, Gunhild og Ida, KM Sølv til lag 2, Sigrid, Tuva og Andrea og KM Bronsje til lag 3, Guri, Olivia og kristin

I gutteklassen 13-16 år var det flere lag som stilte til start. Her ble det KM Sølv til Peder, Narve og Gaute. Lag 2 kom på en 4 plass og her gikk Eskil, Torjus og Tord.

Klubben stilte også stafettlag i J11-12 år og det var eneste deltakerlag i denne klassen. Her gikk Mia, Marthe og Mari. I mixklassen 11-12 år gikk Eivind, Angelica og Kristin, samt et lag utenfor konkurranse med Guro, Ane og Eivind.

Takk til alle utøverne som stilte opp på stafettlag for klubben. Det viser at klubben har stor bredde og mange sporty utøvere.

På søndagens Sprint ble det også mange gode løp for klubbens utøvere.

Gunhild (J14) vant sin klasse med 10 treff. Andrea i samme klasse hadde også 10 treff og ble nummer 2. Tuva ble nummer 4 og Tonje nummer 5.

Sigrid (J16)  vant sin klasse med 7 treff.

Peder (G16) fikk til et bra løp og kom på 3 plass med 7 treff. Gaute i samme klasse ble nummer5. Narve (G14) ble nummer 4 i sin klasse

I jenter 13 år ble 2,3,4 og 5 plass til Guri, Kristin, Selma og Olivia

I de yngste lassene var det få deltakere. Her gikk Mia (nr4), Angelica (nr5) og Aamund (nr5) i klasse 11 år og Ane (nr2) og Kristin (nr3) i klasse 12 år.

Klubben stilte med fire nybegynnere. Det var Iselin, Ingunn, Jori og Brede. Jori klarte 10 treff en av dagene.

Klar for KM Stafett. Jenter 13-16 år
Klar for Stafett. Jenter og Mix 11 - 12 år

Sparebank 1 Cup 10 og 11 mars 2018

Postet av Ål Skiskytterlag den 8. Mar 2018

Velkommen til Sparebank 1 Cup på Liatoppen 10 og 11 mars. Alt av informasjon og listemateriell om cupen finner dere under egen fane Sparebank 1 Cup. Lykke til alle sammen !

Lister for søndagens Sprint er nå oppdatert

Ål Skiskytterlag har VIPPSKODE 508492 for betaling av parkering, kioskvarer og til rennkontor ved etteranmelding, brikkeleie, manglende lisens etc.HL Stafett Gull og Sølv til jentene

Postet av Ål Skiskytterlag den 5. Mar 2018

StafettGull til Ida og Gro. Sølv til Marie

Det ble medaljedryss til 15 års jentene på HL's siste dag, hvor det ble gått stafett. Gro og Ida gikk inn til GULL for Buskeruds 1 lag, mens Marie fikk SØLV og gikk for Buskeruds 2 lag. Gratulere til jentene med gode løp og stafettmedaljer.

Hovedlandsrennet (HL) er å regne som et uoffisielt NM for årsklassene 15 og 16 år. MjøsSki sto for et flott arrangement på Veldre Sag. Ål Skiskytterlag stilte med 7 utøvere.  

Det var 15 års jentene som også utmerket seg med de beste prestasjonene under de individuelle rennnene. På fredag var det Normal og på lørdag Sprint. Gro (J15) fikk til to gode løp, og ble nr 8 (Normal) og nr 7 (Sprint). Ida i samme klasse gikk inn til en meget sterk 5 plass på Sprinten. Søster Marie gikk to gode og jevne løp og ble nr 21 og 22 på de individuelle rennnene.

Sigrid (J16) gikk en god Sprint (4-0). Tross 4 bom på første ligg så hadde Sigrid god fart i sporet og ble nr 14. På stafetten gikk Sigrid for Buskeruds 2 lag (J15-16) som ble nr 10.

Peder, Gaute og Eskil (G16) gikk sitt siste HL. Ingen av guttene hevdet seg høyt oppe på resultatlistene i den store gutteklassen. Beste løp for Peder ble nr 41 (1-2) på Normaldistansen, og nr 40 for Gaute (2-2) på Sprinten. På stafetten gikk Gaute og Peder for Buskerud sitt 2 lag (G15-16) som ble nr 20. Eskil gikk på et Mixlag, som ble nr 3 i denne klassen.

Komplette resultater finner du HER

Mye Ål under premiesermonien for HL stafetten jenter 15 år

Sigrid gikk en god Sprint. Her sammen med Peder og Eskil
HL guttene Gaute, Peder og Eskil


Junior cup 3 i Molde

Postet av Ål Skiskytterlag den 26. Feb 2018

Stina ble nr 2 på Normaldistansen i klasse K20-21


Junior Cup nr 3 ble arrangert på Skaret Skisenter i Molde. Fra klubben deltok 6 juniorløpere. Stina (K20-21) hadde gode dager i Molde. På lørdagens Normal ble hun nr 2 med 19 treff, og på søndagens Sprint ble hun nummer 6 med 9 treff. Vi Gratulerer med flotte prestasjoner i Molde !

Mari (K18-19) fikk til et bra løp på Normalrennet med en flott 9 plass (1-0-1-0). Mari (K17) hadde gode plasseringer begge dager, nr 12 på Normalen (1-2-0-3) og nr 8 på Sprinten (0-3). Vilde i samme klasse hadde stor fart i sporet, og tross mange bom så ble hun nr 14 på Sprinten.

Juniorgutta Halvor (M19) og Ole (M17) hadde ikke skyteformen inne i Molde, og klarte ikke å hevde seg langt oppe på resultatlistene denne gangen. Neste mulighet for juniorene er på Voss om 14 dager. 

Resultater Normal og Sprint

Mari og Mari fikk til gode løp i Molde. Her fra en treningssamling tidligere i vinter

Stor aktivitet på Skaret Skisenter i Molde under Junior Cup 3


Andrea ble Østlandsmester

Postet av Ål Skiskytterlag den 19. Feb 2018

Andrea (J14) ble Østlandsmester på Sprintdistansen. Det ble delt 1 plass med Signe Skar fra Asker Skiklubb

Andrea (J14) fulgte opp gode plasseringer på Bjerke med å bli Østlandsmester på søndagens Sprintdistanse, som ble arrangert i Karidalen av Østre Toten Skilag. Ikke nok med det; på lørdag tok hun nok en medalje med 3 plass på Normaldistansen. Vi Gratulerer med strålende løp på LM Øst. I samme klasse gjorde Gunhild to gode løp med 5 plass begge dager.


Landsmesterskapet for Østlandet arrangeres for klassene 13 år og eldre, og Ål Skiskytterlag stilte med 12 utøvere i ulike aldersklasser.

Klubben tok hjem nok en mesterskapsmedalje i løpet av helga. Det var Gro (J15) som fikk bronsjemedalje på Normalprogrammet. På Sprinten ble hun nummer 7. Ida i samme klasse leverte også to gode løp, med 6 plass og 4 plass på søndagens Sprint.

Sigrid (J16) gjorde en bra Sprint med en flott 6 plass. Tord (G13) gikk inn til en strålende 5 plass på Normaldistansen.

Komplette resultater fra LM Øst Normal Lørdag og Sprint Søndag

Jenter 15 Ida, Gro og Marie. Gro fikk bronsjemedalje på Normaldistansen
Gutter 16 år Eskil, Peder og Gaute med god innsats på LM Øst
Felles middag på Egon
Stein sjekket treffpunkt til utøverne
Andrea fant formen på Bjerke

Postet av Ål Skiskytterlag den 12. Feb 2018

Andrea (J14) gjorde 2 gode løp på Bjerke

Noen få av klubbens utøvere deltok på Bjerke Skiskytterfestival på Nordåsen Stadion i helga. Andrea (J14) utmerket seg med gode løp begge dager. På søndagens Sprint ble hun nummer 2 (0-1) og på søndagens Fellesstart ble hun nummer 4 (1-0). Vi GRATULERER !

Øvrige utøvere som deltok fra klubben gikk kun på lørdag. I samme jenteklasse (J14) ble Tuva nummer 10 (1-1) og Tonje nummer 13 (2-2). Gaute (G16) ble nummer 18 (3-3).Klubbmesterskap

Postet av Ål Skiskytterlag den 8. Feb 2018

Flott innsats under klubbmesterskapet

Resultatliste
Klubbmesterskap

Postet av Ål Skiskytterlag den 8. Feb 2018

Flott innsats på klubbmesterskapet tirsdag 6.2.

ResultatlisteJunior NM på Simostranda

Postet av Ål Skiskytterlag den 5. Feb 2018

Mari og Vilde gikk stafett for Buskerud sitt 3 lag i K17-18 og ble nummer 7

JuniorNM ble arrangert på Simostranda. Fellesstart, Sprint og Stafett sto på programmet. Ål Skiskytterlag stilte med 6 utøvere.

Mari (K18) åpnet NM med en sterk 5 plass på fredagens Fellesstart (1-2-2-0). På Sprinten ble det for mange bom og en 21 plass.

Stina (K20-21) fikk til 2 gode og jevne løp på Simostranda. Nr 12 på Fellesstarten (1-0-3-1) og en flott 7 plass på Sprinten (1-2).

I 17 års klassen ble Vilde nr 18 på Fellesstarten (3-4-2-3) og nr 15 på Sprinten (1-3) og det holdt til premiering begge dager. Mari i samme klasse hadde ikke skyteformen inne på Simostranda og kom lengre ned på resultatlistene.

Juniorgutta Halvor (M19) og Ole (M17) fikk ikke prikket inn formtoppen til NM. Halvor fikk til god skyting; Fellesstart (1-0-1-2) og Sprint (2-1), og beste plassering ble nr 33 på fellesstarten. For Ole ble det litt for mange bom til å hevde seg på resultatlistene.

På søndag ble det gått NM Stafett. Beste plassering for klubbens utøvere ble en 7 plass på Buskeruds 3 lag i K17--18, hvor Mari (K18) og Vilde (K17) var på samme lag. Mari (K17) gikk for Buskerud sitt 4 lag og de ble nummer 10. Stina ble tatt ut til å representere Buskerud sitt 2 lag og ble nummer 8 i klassen K17-21.

Halvor og Ole representerte Buskerud sitt 4 og 5 lag, som ble nr 20 og 30 i klassen M17-21.

Her er noen stemningsbilder fra NM på Simostranda

Mari gikk inn til en 5 plass på Fellesstarten. Stina er klar for Stafett på Simostranda

NTG jenter er gode venner. Mari, Vilde og Mari fra Ål Skiskytterlag

Bjørg var på Simostranda og heia på Mari


KvalfossSprinten

Postet av Ål Skiskytterlag den 29. Jan 2018

Gro og Ida viste storform i Kollen

KvalfossSprinten er en massemønstring for årsklassene 13 til 16 år og ble arrangert i Holmenkollen i helga. Klubben stilte med 13 utøvere og noen utmerket seg med meget gode løp.

Vi Gratulerer Ida (J15) som kom på pallen med en flott 3 plass under søndagens Normal. På Sprinten ble Ida nr 4. Gro i samme klasse gjorde 2 gode løp i Kollen, nr 7 på Sprinten og nr 4 på Normaldistansen.

Gunhild (J14) viste også meget bra form i Kollen, men 4 plass og 7 plass.

Det var mange gode prestasjoner. Vi nevner Kristin (J13) som gikk inn til en flott 12 plass på Normaldistansen og Narve (G14) med en flott 14 plass på Sprintdistansen.

Alle resultater kan dere se HER

Gunhild med 2 gode løp i Kollen, 4 og 7 plass

Olivia, Guri og Kristin (J13) debuterte på KvalfossSprinten og fikk med seg gode erfaringer


Sp1 Cup og KM på Hønefoss

Postet av Ål Skiskytterlag den 22. Jan 2018

Klubben tok 20 KM medaljer i løpet av helga

Kretsmesterskap i Sprint og Normal ble arrangert på Hønefoss i helga. Ål Skiskytterlag fikk 5 nye Kretsmestere, 6 sølvmedaljer og 9 bronsemedaljer. Vi Gratulerer Kretsmesterne:

Gunhild (J14) på Sprint, og Tord (G13), Ida (J15), Sigrid (J16) og Mari (K18) på Normal.

Sølvmedaljer Sprint til Guro (J12), Guri (J13), Tord (G13), Ida (J15), Sigrid (J16) og Kristin (J12) på Normal.

Bronsemedaljer Sprint til Ane (J12), Even (G11), Tuva (J14), Marie (J15), Mari (K18) og Normal til Guro (J12), Guri (J13), Gunhild (J14), Gro (J15)

Flere var nære på medaljefangst:

4 plass begge dage til Elin (J12) og til Olivia på Sprint. Peder gikk inn til 4 plass på Normal og Eskil i samme klasse viste god skyting begge dager.

Narve (G14) ble nr 6 på Normal og nr 5 på Sprinten. I J15 ble det også to 5 plasser, Gro på Sprint og Marie på Normal. Vilde (K17) ble nr 5 på lørdagens Sprint.

Begge utøverne som stilte i Nybegynnerklassen fikk til god skyting. Ingunn med 10 treff og Brede med 9 treff.

Komplette resultater  Sprint og Normal

Jenter 12 varmer opp før start
Jenter 15. Ida ble kretsmester. Marie og Gro fikk hver sin bronsemedalje

Både Sigrid (J16) og Mari (K18) ble Kretsmestre på Normaldistansen

Gutta er ferdig med renn. Peder med en flott 4 plass og Eskil viste god skyteform. Narve var ikke langt unna medaljefangst på Hønefoss

Støtteapparatet i full sving, både i smøresonen og ved innskyting på standplass.

 Sparebank 1 Cup på Svene

Postet av Ål Skiskytterlag den 16. Jan 2018

Stor aktivitet rundt flagget til Ål Skiskytterlag på helgas Sparebank 1 Cup på Lampeland

Tredje runde i Sparebank 1 Cupen ble arrangert på Svene/Lampeland i helga. Klubben stilte med en stor delegasjon, med rundt 30 utøvere og like mange i støtteapparatet. Som tidligere år var det felles overnatting på Kongsberg og besøk på Peppes Pizza på lørdag kveld.

På programmet sto Sprint på lørdag og Normal på søndag. Klubben stilte med 5 utøvere i Nybegynnerklassene. Det var Iselin Lappegård, Ingunn Thoen, Jori Bergstrøm Vestli, Sindre Arnegard og Brede Roløkken Tretterud. Mange var nære på å klare 10 treff.

I eldre klasser var det flere som fikk til pallplasseringer:

1 plass til Tuva (J14) på Sprinten og til junior Halvor (M19) begge dager. VI Gratulerer !

2 plass på Sprinten til Ane (J12), Ida (J15) og junior Mari (K17). På søndagens Normal ble det 2 plass til Åmund (G11) og Tord (G13)

3 plass til Guro (J12) på Sprint og til Ida (J15) og Sigrid (J16) på Normal 

Flere utøvere fikk til gode løp og kom høyt oppe på resultatlista:
4 plass til Mia (J11), Elin (J12), Guro (J12), Åmund (G11), Eivind (G12), Marie (J15)

5 plass til Angelika (J11) begge dager. Ane (J12), Kristin (J12) og Andrea (J14)
6 plass til Mia (J11), Marthe (J11), Elin (J12), Tuva (J14) og Gunhild (J14)

Komplette resultater for lørdagens Sprint og søndagens Normal

Neste renn i Sparebank 1 cupen er allerede neste helg på Hønefoss. For Juniorene er neste Norges Cup/NM på Simostranda 2-4 februar. Ønsker alle lykke til videre med sesongen !

  

Mye Ål Skiskytterlag i J12. Ane, Guro, Elin og Kristin

Halvor (M19) skaut bra på Lampeland og gikk inn til 1 plass begge dager.