Midt i Drammen Rulleskiskytterfestival

Postet av Ål Skiskytterlag den 11. Jun 2018

For første gang ble det arrangert rulleskiskytterfestival midt i Drammen by, og standplass var rigget opp på Bragernes Torg. Flere utøvere fra klubbens hadde tatt turen til Drammen, hvor det ble gått kvalifiseringsrenn og finaler på lørdag i aldersbestemte klasser.

8 utøvere fra Ål SSL stilte til start, hvorav 5 klarte å ta seg videre til finalene. Finalerennene ble arrangert som fellesstarter med 8 utøvere i hvert finaleheat. Slik gikk det med finaledeltakerne:

Alle jentene i 16 års  klassen klarte å kvalifisere seg til finalen. Beste plassering fikk Ida med en flott 3 plass GRATULERER ! Også gode plasseringer til Gro med en 4 plass og Marie med en 6 plass.

Tonje (J15) fikk gå finalerenn og ble nummer 6 i sitt heat.

Mari T (K18-19) kvalifiserte seg til finalen og ble nummer 8. Hun hadde et fall like etter start og fikk skubba seg på asfalten.

Søstrene Lappegard, Ida og Marie, i fint driv i løypene i Drammen

Mari T fullførte med stil tross fall. Narve (G15) var sekunder unna kvalifisering til finalerennet

Sommeravslutning og offisiell åpning av rulleskiløypa

Postet av Ål Skiskytterlag den 8. Jun 2018

Mange ville ta en prøvetur i den nye rulleskiløypa på Liatoppen når Ål Skiskytterlag hadde sommeravslutning samtidig med at rulleskiløypa ble offisielt åpnet.

Ordfører Solveig Vestenfor klypte snora for rulleskiløypa på Liatoppen Skisenter og slapp ivrige utøvere og mosjonister ut i løypa. Etter mye arbeid stod endelig løypa ferdig til bruk. Nærmere  100 personer hadde møtt opp for å være med på åpninga. Ordfører Vestenfor ønskte Liatoppen Skisenter og eierlagene lykke til med ei trafikksikker treningsløype for alle som vil gå på rulleski.

Det har kosta litt over kr 2,8 mill. å bygge løypa, og det var under kostnadsoverslaget. Liatoppen Skisenter er svært takknemlig for at Sparebankstiftelsen, Ål Kommune, tippemidler og Skiskytterforbundet/Skiforbundet har vært med å finansiert løypa.

Kåre Hagen har vært Liatoppen sin mann under byggingen, og vi har nå fått ei rulleskiløype som vil holde i mange år.

Ål Skiskytterlag hadde samme kveld også sommeravslutning med litt dugnadsarbeid og premieutdeling fra klubbmesterskapet i vinter. Her er noen stemingsbilder fra kvelden: